علائم ترک اعتیاد یا همان خماری چیست؟ چگونه می توان دردهای ناشی از محرومیت مواد مخدر و علائم ترک اعتیاد به مواد مخدر توهم زا و محرک کاهش داد؟

کمپ ترک اعتیاد : هنگامی که یک فرد تصمیم به ترک اعتیاد از مواد مخدر و انواع دیگر داروهای محرک و توسط توهم زا را می گیرد و قطع مصرف می کند و یا به هر دلیلی دچار محرومیت از مصرف می گردد علائم و نشانه هایی در پدیدار می گردد که به این حالات اصطلاحاً خماری گفته می شود.

می توان گفت که حالت معکوس آن نیز وجود دارد به این معنا که هنگامی که فردی مواد مخدر خود را مصرف می کند دچار حالت نشئگی می گردد. در این حالت می توان کرد که تحمل خماری بسیار سخت و دشوار است و همین موضوع و دردها باعث بالا رفتن میزان مصرف در فرد می گردد.

 

 

 

در این مقاله مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ، سعی کرده تا به شرح علائم ترک اعتیاد به مواد مخدر را به طور کامل تشریح نماید. لطفاً تا انتهای مقاله ما را همراهی بفرمایید.

عزیزان و همراهان ارجمند برای بستری نمودن بیمار و از بین رفتن علائم ترک اعتیاد و کاهش درد بهبودی فرد بیمار خود می توانید از طریق راه های ارائه شده در وب سایت اهواز کم با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.

خماری و علائم ترک اعتیاد

اصطلاح خماری، به حالات دردناک و ناخوشایند اطلاق می شود که در اثر محرومیت مصرف مواد مخدر در فرد معتاد به وجود می آید. این نکته حائز اهمیت است که علائم ترک و خماری در افراد مختلف و در انواع مواد مخدر متفاوت با هم فرق دارد.

در همین رابطه در برخی مواد مخدر مانند مخدر های افیونی علائم جسمانی و درد های فیزیکی به شدت بروز می کند و در موارد دیگر و در مورد مواد توهم زا علائم کاملا روانی و فکری می باشند.

در ادامه این مطلب به علائم جسمانی و روانی رایج در ترک هر نوع ماده مخدر به صورت جداگانه توضیح داده شده است.

علائم جسمانی در ترک اعتیاد به مواد مخدر

هنگامی که یک فرد دچار محرومیت از مصرف مواد مخدر می گردد و اگر ماده مصرفی و جذب مواد افیونی مانند تریاک شیره باشد علائم جسمانی در او پدیدار می گردد.

مهمترین علائم جسمی عبارتند از:

  • لرزش
  • تعریق
  • آبریزش بینی
  • دردهای عضلانی و مفصلی
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • یبوست
  • اسهال
  • خارش و مشکلات پوستی

علائم روانی در ترک اعتیاد

ترک اعتیاد، علاوه بر اینکه فرد را از لحاظ جسمانی دچار حالات ناخوشایند و دردناک می کند، علائم روانی بسیاری نیز در فرد ایجاد می نماید. این نکته حائز اهمیت است هنگامی که یک فرد به صورت شخصی تصمیم به ترک اعتیاد میگیرد، دردهای روانشناختی او بسیار بیشتر از زمانی است که در یک مرکز تخصصی ترک اعتیاد مانند کمپ ترک اعتیاد اهواز بستری می شود، می باشد.

مهمترین علائم روانی در ترک اعتیاد عبارتند از:

  • احساس بی‌قراری شدید
  • اضطراب
  • خلق پایین و افسردگی
  • احساس کسلی و کندی روانی

علائم ترک اعتیاد و خماری در مواد مخدر افیونی


اعتیاد به انواع مواد مخدر مانند تریاک، هروئین، مورفین، وابستگی های جسمی و روانی شدیدی ایجاد می کند. در نتیجه هنگامی که فرد تصمیم به ترک اعتیاد میگیرد و یا مصرف خود را کاهش و یا قطع می کند نشانه ها و علائم ترک اعتیاد در او ظاهر می شود. اما در این رابطه ابتدا نشانه های ترک و خماری بسیار ضعیف تر از زمانی است فاصله فرد با آخرین بار مصرف بیشتر می شود. بدین معنا که هرچه زمان طولانی‌تری فرد مواد مصرف نکند نشانه های خماری در رو بیشتر می شوند.

در چنین حالتی فرد میل به مصرف می یابد و مرتباً وسوسه می‌شود و احساس او با اضطراب و احساس ناامنی و ترس همراه خواهد بود. در این حالت می توان گفت که علائم جسمانی در ترک مواد مخدر می تواند بسیار دردناک و مخرب باشد. در ابتدا، فرد علائمی نظیر آبریزش بینی تاری چشم و سیم کشی دست و پا را احساس می کند، در ادامه اشتهای از بین می رود و دوره های سرد و گرم شدن و تشنج و درد در تمام بدن او آغاز می گردد. در نهایت تمامی این حالات در فر تشدید می گردد به علائم دیگری مانند افزایش دمای بدن فشار خون و تنگی نفس اضافه می گردد.

یکی از مهمترین روش هایی که در یک مرکز تخصصی ترک اعتیاد آبادان برای ترک افراد و سم زدایی آن ها استفاده می شود استفاده از تکنیک ها و روش های مناسب برای ترک اعتیاد به مواد مخدر می باشد. در این زمینه در یک کمپ ترک اعتیاد استاندارد از غذاهای مفید برای ترک اعتیاد و ایجاد فضای آرام و اما برای افراد و همچنین مشاوره های مناسب روانی روحی و عاطفی به فرد در کاهش درد در این دوره سم زدایی ارائه می گردد.

حالات خماری در ترک اعتیاد به مواد محرک

هنگامی که فرد مصرف ماده محرک خود را متوقف می کند و یا دچار محرومیت می گردد علائم ترک اعتیاد به مواد محرک در او ظاهر می گردد. مهمترین علائم و نشانه های محرومیت از ماده محرک عبارتست از: اضطراب، بی قراری، رعشه، سردرد، عصبانیت، کاهش و افزایش اشتها، و اشتهای سیری ناپذیری مصرف مجدد، رویاهای غیر عادی و کابوس، ناتوانی عمومی افسردگی، خستگی و تمایل به خواب بیشتر و یا بی خوابی و لرزش بدن می باشد.
در همین رابطه نشانه های یاد شده از علائم ترک اعتیاد به مواد محرک است و در هر ماده محرک ممکن است نشانه ها با دیگری متفاوت باشد.

حالات و علائم ترک اعتیاد ناشی از مواد توهم زا

مواد توهم زا بر خلاف سایر مواد محرک و مخدر وابستگی جسمانی در فرد ایجاد نمی کند، اما گزارشاتی از اعتیاد به ماده مخدر توهم زا پی سی پی ارائه شده است.
اما نکته حائز اهمیت این است که افرادی که به مواد توهم زا وابستگی پیدا می کنند از لحاظ روانی شدت به این نوع از مواد مخدر اعتیاد آور پیدا می کند. به همین دلیل افرادی که از این نوع مواد استفاده می کنند به شدت وسوسه می شوند و میل شدید به مصرف پیدا می کند.

اما عوارض محرومیت از مواد توهم زا و علائم ترک اعتیاد به این نوع مواد به شکل حالات روانی اصطلاحاً به آن فلش بک گفته می شود بروز پیدا می کند.
فلش بک اوهام نقش اساسی در نشانه های محرومیت را بازی می کند، به این معنا که فرد توهم های بینایی، شنوایی و هذیان های ذهنی را به صورت ناگهانی تجربه می کند و متاسفانه این حالات ممکن است تا ماه ها ادامه پیدا کند.

در بسیاری از مواقع این فلش بک‌ها به صورت دگرگونی‌های بینایی، هاله‌هایی از نور و تاریکی، ریزبینی، درشت بینی، توهم‌های شنیداری، جرقه‌های رنگی، درک اشتباه از اشیای پیرامون ظاهر می‌شوند. این دوره‌ها چند ثانیه تا چند دقیقه طول می‌کشد، اما احتمال دارد گاهی به صورت طولانی‌تری تداوم یابد. PCP تنها ماده توهم‌زایی است که به دلیل عملکرد متفاوت آن بر مغز احتمال وابستگی جسمانی در آن وجود دارد. علائم ترک آن به صورت بی‌حالی، کمبود انرژی، افسردگی و میل شدید به مصرف اتفاق می‌افتد.

نکته :

در بسیاری از مواقع فلش فک ها می توانند به صورت دگرگونی های بینایی، هاله های نور ریزبینی و بسیاری از توهم های شنیداری، جرقه های رنگی و درک اشتباه از اشیا را پیدا کند. این گونه توام ها می توانند از چند ثانیه تا چند دقیقه به طول انجامد، اما احتمال دارد برخی از آنها به صورت طولانی تر تداوم یابد. ماده توهم زا پی سی پس تنها ماده توهم زای است که به دلیل عملکرد متفاوت بر سیستم عصبی و مغز فرد احتمال وابستگی جسمانی را ایجاد می نماید. علائم ترک اعتیاد به این ماده توهم زا عبارتند است بی حالی، کمبود انرژی، افسردگی و اشتهای شدید مصرف می باشد.

روش های کاهش درد خماری

همان طور که می دانیم امروزه روش های متفاوت و زیادی برای کاهش درد و کاهش علائم ترک اعتیاد در افراد وجود دارد. از مهم ترین این روشها می توان به درمان های دارویی، تغییر عادات غذایی، شرایط و محیط بستری، آب درمانی و غیره اشاره داشت. اما مهم ترین روش ترک اعتیاد و کاهش علائم آن استفاده از نیروهای متخصص در این زمینه است.

به جرات میتوان گفت هنگامی که فرد به تنهایی تصمیم به ترک اعتیاد میگیرد، خود را در معرض دردهای روحی روانی و جسمی شدیدی قرار خواهد داد. به این معنا که اعتیاد به شکلی دردناک فرد را دچار فشارهای روانی و جسمی می کند.

اما هنگامی که یک فرد از طریق یک مرکز درمانی مانند کمپ ترک اعتیاد اقدام به ترک مواد مخدر می کند علائم ترک اعتیاد در رو بسیار کاهش می یابد. می توان گفت که ۶۰ درصد دردهای یک فرد روانی هستند و هنگامی که یک فرد برای ترک اعتیاد کمک دریافت می کند، در حقیقت ۶۰ درصد از دردهای خود را کاهش داده است.

عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره رایگان برای بستری نمودن فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز ترک اعتیاد اهواز و همچنین دریافت جلسات مشاوره روانشناسی تلفنی با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.

 

 

منبع نوشته : اعتیاد به مواد مخدر