لورازپام همانند داروی کلونازپام یکی از انواع داروهای بنزودیازپین میباشد که از آن به عنوان یک داروی ضد اضطراب استفاده می شود. به طور کلی عملکرد این دارو بر اساس تاثیرات مستقیم بر روی مغز و سیستم عصبی مرکزی می باشد و با تغییراتی که ایجاد می کند، باعث بروز احساس آرامش در فرد میگردد.
منبع نوشته : لورازپام
این دارو دارای انواع مختلفی می باشد و بر اساس شرایط جسمی، روانی و روحی افراد توسط پزشک تجویز می گردد. اما باید بدانیم که مصرف این دارو تنها با تجویز پزشک امکان پذیر است و بدون نظارت متخصصین، می تواند باعث ایجاد صدمات جسمی مختلف روانی و جسمی در افراد گردد.
این دارو به صورت خوراکی و همراه با وعده های غذایی تجویز میشود و دوز مصرفی آن نسبت به شرایط سنی، جسمی و روانی می تواند متغیر باشد. به همین دلیل توصیه اکید ما این است که از مصرف خودسرانه این داروی بنزودیازپین خودداری کرده و تنها با نظارت پزشک اقدام به مصرف آن نمایید.
لورازپام یکی از انواع داروهای اعتیاد آور است که مصرف طولانی مدت و بیش از 4 هفته آن میتواند باعث ایجاد وابستگی شدید ذهنی، روانی و جسمی در افراد شود و قطع مصرف ناگهانی آن باعث بروز علائم محرومیت و ترک در فرد میگردد.
توجه داشته باشید که علائم محرومیت و خماری در افرادی که دارای سابقه اعتیاد به انواع مواد اعتیاد آور یا الکل هستند، می تواند شدیدتر بروز نماید. به همین دلیل برای ترک لورازپام توصیه میکنیم به مجموعه درمانی کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ مراجعه کرده تا درمان اعتیاد شما تحت نظارت تیم درمانی و مددیاران حاضر در مراکز ترک اعتیاد به شکل اصولی و با استفاده از روش های روانشناختی استاندارد انجام پذیرد.
عوارض قطع مصرف ناگهانی لورازپام چیست؟
همانطور که توضیح دادیم، قطع مصرف ناگهانی و بدون نظارت متخصصین ترک اعتیاد میتواند عوارض و علائم مختلفی را به فرد تحمیل نماید. این علائم می تواند بر روی یک طیف قرار داشته باشد و نسبت به شرایط جسمی و روانی در افراد به شکلی متفاوت بروز نماید. برخی از مهمترین عوارض قطع مصرف ناگهانی لورازپام عبارت است از :
- تشنج
- اختلالات خواب
- اختلالات رفتاری، روحی و روانی
- سرگیجه و حالت تهوع
- استفراغ های متعدد
- معده درد و کاهش اشتها
- توهم و پریشانی روحی
- بی حسی دست و پا
- دردهای ماهیچه ای و عضلانی
- برهم ریختگی ریتم قلبی
اگرچه مصرف داروی لورازپام دارای خواص پزشکی مختلف می باشد و می تواند به برخی افراد در شرایط ویژه کمک نماید، اما باید بدانیم که این دارو جزو مواد اعتیاد آور است و در افرادی که دچار اختلال مصرف مواد مخدر یا الکل هستند، می تواند احتمال ابتلا به اعتیاد را افزایش دهد. در نتیجه به هیچ وجه به صورت خودسرانه نباید از این دارو برای کاهش علائم بیماریها استفاده نمود زیرا می تواند این علائم را وخیم تر نماید.
موارد احتیاط مصرف
- داروی لورازپام با طیف گسترده ای از داروهای دیگر میتواند باعث ایجاد تداخل دارویی شود.
- مصرف این دارو می تواند باعث بروز حساسیت های شدید در افراد گردد.
- افرادی که سابقه بیماریهای کلیوی، کبدی، مشکلات تنفسی مانند وقفه تنفسی در خواب، اختلالات روحی و روانی مانند افسردگی و روان پریشی دارند.
- در صورتی که مجبور هستید رانندگی کنید و به فعالیت هایی که به هوشیاری نیاز دارند، باید از این دارو پرهیز کنید.
از دیگر عوارض مصرف لورازپام در سالمندان می باشد، زیرا می تواند باعث از دست رفتن هماهنگی اعضای بدن شود. مصرف این دارو و تاثیرات ضد اضطرابی آن در سالمندان می تواند کاملاً متفاوت بروز نماید و تاثیرات متفاوتی را در این رده سنی ایجاد نماید. به طور مثال ممکن است اثرات معکوس داشته و باعث ایجاد تغییرات روحی روانی، مشکل در خواب، افزایش میل جنسی یا توهم گردد.
تداخلات دارویی لورازپام چیست؟
همانطور که پیشتر توضیح دادیم، لورازپام می تواند با طیف گستردهای از داروهای دیگر تداخل دارویی ایجاد نماید. به همین دلیل لازم است تا داروهایی را که با لورازپام میتوانند تداخل دارویی ایجاد کنند را بیشتر بشناسید تا از مصرف همزمان آنها خودداری نمایید.
- تریاک و داروهای مشتق شده از تریاک
- الکل اتیلیک
- کلوزاپین
- والپروات
- پروبنیسید
- آنزیمهای CYP3A4
- متادون
- بوپرنورفین یا ب2
اوردوز با دارو
مصرف خودسرانه و خارج از دستور پزشک لورازپام میتواند عوارض و خطرات مختلف و شدیدی مانند اوردوز و مرگ را در پی داشته باشد. به همین دلیل برای کاهش این خطرات حتماً باید مصرف آن را تحت نظارت پزشک متخصص انجام دهید و از مصرف خودسرانه آن برای کاهش اضطراب و مشکلات دیگر ذهنی و روانی خود جداً خودداری نمایید.
درباره کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ
همانطور که توضیح داده شد، مصرف خودسرانه لورازپام باعث ایجاد وابستگی شدید ذهنی، روانی و جسمی در افراد می شود. به همین دلیل توصیه اکید ما برای ترک لورازپام استفاده از خدمات درمانی مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ می باشد، تا روند درمان اعتیادتان تحت نظارت تیم درمان و مدد یاران حاضر در مرکز انجام پذیرد.
ترک لورازپام در مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ تحت نظارت تیم درمان متخصص شامل روانشناسان و روانکاوان ترک اعتیاد و مراقبت های شبانه روزی مددیاران حاضر در مرکز و با استفاده از آخرین های درمانی انجام می پذیرد.
پایه اصلی درمان و ترک اعتیاد در این مجموعه درمانی بر اساس حذف کامل مواد مخدر و اعتیاد آور بدون جایگزین هرگونه دارو یا ماده شیمیایی اعتیاد آور دیگر است. مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ با همکاری مراکز درمان اعتیاد که دارای مجوز رسمی از وزارت بهداشت برای بستری و درمان بیماران اعتیاد هستند، به عنوان بهترین و مجهزترین مراکز درمان اعتیاد در کشور فعالیت دارد.
پروسه درمان در کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ به شکلی است که افراد پس از طی نمودن فرآیند سم زدایی و ترک جسمی تدریجی و استاندارد، با خدمات روانکاوی اعتیاد و روانشناختی اعتیاد همراهی خواهند شد. این خدمات به صورت جلسات فردی، خانوادگی و گروه درمانی به بیماران ارائه میشود تا مددجویان پس از ترخیص نیز از بازگشت و مصرف مجدد جلوگیری به عمل آورده و یک ترک قطعی و بدون بازگشت را تجربه نمایند.